Friskvårdsveckan

Vecka 45, 3-9 november arrangeras den årligen återkommande Friskvårdsveckan i Hultsfredskommun. Under denna vecka kommer det att bli lite extra uppmärksamhet på friskvård.

Vecka 45, 7-13 november arrangeras den årligen återkommande Friskvårdsveckan i Hultsfredskommun. Under denna vecka kommer det att bli lite extra uppmärksamhet på friskvård.
Avsikten med denna vecka som anordnas av Lokala Hälsorådet tillsammans med Våga Friskt är att lyfta fram vikten av motion och öka hälsomedvetandet bland kommunens invånare.
- Inom skola, barnomsorg och studieförbund är friskvårdsveckan i stort sett självgående där man bland annat lyfter fram hälsan extra under denna vecka, berättar Lena Borgstrand som är samordnare för friskvårdsveckan.
- Vi försöker också få med kommunens föreningar och företag i arbetet med att lyfta fram vikten av en hälsosam livsstil och målet är att få så många som möjligt att fokusera lite extra på hälsan under denna vecka, fortsätter Lena.
- Regelbunden och måttlig fysisk aktivitet är ett av de enklaste sätten att förbättra och behålla hälsan och som människor är vi skapta för att röra på oss. Viktiga organ som hjärta, lungor, muskler, leder och nerver mår väl av och är byggda för fysisk aktivitet, avslutar Lena.

Håll utkik här efter programmet