Hultsfredsfestivalen kör så det ryker

Det har väl inte undgått någon de senaste dagarna att festivalen har återuppstått. Veckan innan Hultsfredsfestivalens 25-årsjubileum i fjol blev katastrofen ett faktum. Trots miljoner i stöd från kommunen tvingades festivalen ställas in. Men vad som såg ut som slutet för det anrika Hultsfred har vänts till en osannolik återuppståndelse.

Varunamnet köptes av den tyska festivalarrangören FKP Scorpio och Gunnar Lagerman, en av festivalens grundare, återvände som bandbokare. Han ingår nu i en grupp om fyra personer som representerar FPK Scorpio i Sverige. Det tyska företaget arrangerar 14 festivaler i Tyskland, Schweiz och Danmark. Den största, Hurricane, lockar årligen runt 70 000 besökare och skyltar med dragplåster som Foo Fighters och Arcade Fire.
Festivalarrangören hoppas på att de kan locka 10 000-12 000 besökare och räknar med att bygga upp festivalen under en lång tid.

Klara artister
White Lies, Suede, Primal Scream, Beady Eye, Erasure, Johnossi, The Tallest Man on Earth, Black Lips, Cut Copy, Beach House, The Drums, Anna Calvi, Hoffmaestro & Chraa, Oskar Linnros, Maskinen, Royal Republic, Stefan Sundström, Elektriska Cirkus, Imperial State Electric, Magnus Carlsson & The Moon Ray Quintet, Mount Kimbie och Syket.
Biljetterna släpptes 2 mars och kostar för tillfället 995 SEK för tre dagar.

Vill du veta mer?