In a moment like this! Kan man ha det så här bra?

Fler bilder

Kan man ha det så här bra? Ja, det kan du om du är i Hultsfreds kommun.
Jag heter Camilla och jobbar med inflyttarservice i vår nära och kära kommun.
Jag skulle vilja dela med mig av en underbar sommarresa som jag gjorde med ett par kompisar en solig sommareftermiddag.

Kan man ha det så här bra? Ja, det kan du om du är i Hultsfreds kommun.
Jag heter Camilla och jobbar med inflyttarservice i vår nära och kära kommun.
Jag skulle vilja dela med mig av en underbar sommarresa som jag gjorde med ett par kompisar en solig sommareftermiddag. Resan började mitt i folkvimlet på den gungande festivalen. Solen sken och musiken pumpade från alla håll, den rätta festivalstämningen bara fanns där! Dammet yrde kring mina gråa skor, som bara för ett par minuter sedan var vita. Lukten av langos och vildsvinskebab var oemotståndlig, dit gick vi! Ett besök i öltältet blev det också.
Efter ett par timmar i den goa festivalyran begav vi oss till dressinuthyrningen vid Björkudd. Där hyrde vi dressiner som via vår egen benkraft, tog oss rakt ut i den blomstrande varma, naturen. Doften av sjövatten, gräs och hundkex blandades med doften av gammalt trä från järnvägen och fyllde våra sinnen med ro.
Min favoritlåt ”In a moment like this” med Chanèe & Nevergreen dök upp i huvudet och vägrade försvinna. Kan man ha det så här bra? Jo, om du är i Hultsfreds kommun! Den kurviga smalspåriga järnvägen tog oss allt närmare Målilla och den svalkande Hesjön. Väl framme, hoppade vi av dressinerna och sprang rakt ner i det ljumma vattnet, som var så där lagom varmt, men ändå svalkande. Tiden stannade en stund. ”In a moment like this”.
En stund senare satt vi alla kring den sprakande elden och lyssnade på fåglarnas sång. Under tiden köttet grillades, stannade göken till för att sjunga en stund.
Mätta och trötta hoppade vi upp på dressinerna igen, för att fortsätta vår färd mot slutmålet.- ”Slottet i skogen”. Hotell Moliljan som hotellet heter ligger vackert beläget, inbäddat i en lummig grönska strax utanför Målilla. Väl framme på hotellet väntade en stunds massage i deras Spa-avdelning och en skön säng för att vila våra trötta, men belåtna ben.
Kan man ha det så här bra? 300 000 entusiastiska årliga turister, 1 400 sommarstugeägare med familjer och bekanta samt 13 600 permanentboende kan inte ha fel. Så här bra kan du ha det, om du bara stannar här hos oss en stund i vår nära och kära kommun!
 
Camilla Keränen