Sommaren har mycket att erbjuda!

En riktig pärla! Östugan hittar du i Stora Hammarsjön

Fler bilder

  1. Hälsa på Martin i Målilla Älgpark.
  2. En tur med dressin längs sträckan Hultsfred-Målilla

Visst har vi alla varsitt smultronställe och kanske vi har flera… Ett av mina smultronställen hittar du i Hultsfreds kommun- Stora Hammarsjöområdet. Fylld av fantastisk grönska, härliga strövstigar, vatten för den som vill bada eller den som vill få en stor öring på kroken! I en av sjöarna- Stora Hammarsjön finns en riktig pärla, nämligen Ö-stugan. Här bor du själv på en egen ö långt ifrån bredband, el och andra bekvämligheter. Tänk att få vakna och se det blå vattnet och höra det rogivande skvalpet. Detta är min pärla!

Vad händer i kommunen under sommaren?
Konsthallen invigde under maj månad utställningarna Mänskorna och Textilsommar. Det är en utställning som handlar om handen och tiden. Väl värt ett besök. Jag var där själv för ett tag sedan och fascinerades av havet med händer på övre plan. Henrik Teleman har gjutit av virserumsbornas händer sedan 2001 och det har nu hunnit bli en diger skara. Allt från barnhänder, pianohänder till riktiga arbetarhänder.
 
Älgparken i Målilla har fått påökning av kalvarna Madde och Mathilda. Så nu finns det sammanlagt åtta älgar att titta och hälsa på.
 
Virserums Musikdagar startar som vanligt söndag efter midsommar och pågår under en vecka. Artister som det bjuds på i år är bland annat Peter Jöback, Cookies N Beans, Bengt Hallberg, Lunds studentsångare med flera.
 
Hultsfreed Hayride bara växer och växer. Det är en tvådagars rockabillyfest på Metropol i Hultsfred. Här samlas rockabillies för att dansa och umgås och lyssna på härlig musik. Detta kan verkligen rekommenderas och är väl värt ett besök.
 
Vad vore sommaren utan en tur på dressincyklarna? Jag har redan gjort min premiärtur och kommer förmodligen att ta någon mer. Det är sträckorna Hultsfred-Målilla och Virserum-Aggatorp som du erbjuds att cykla på. Turerna tar dig genom ett slingrande smalspår och erbjuder fina rastplatser och chans till ett dopp! Har man inte ork i bena rekommenderar jag att du tar en tur med tåget istället på sträckan Hultsfred-Västervik.
 
Vad vore Hultsfred utan sin festival? För mig var det otroligt roligt och skönt att tidigare under året få beskedet att festivalen skulle återuppstå. Varunamnet köptes av den tyska festivalarrangören FKP Scorpio med bland annat Gunnar Lagerman i spetsen. Årets upplaga bjuder på en otrolig bredd gällande musikstilar. Här hittar du bland annat Prodigy, Erasure, Morrissey, Suede, Armand van Helden, 2manydjs, OFWGKTA med flera.
 
För den motorintresserade så är det åter igen dags för GP-speedway i Målilla 13 augusti, vill man inte vänta till dess så kan du alltid gå på en hemmamatch som körs på tisdagar.
Varje torsdag under sommarmånaderna pågår det en nostalgiträff i Lönneberga. Här samlas motorentusiaster för att visa upp sina motorfordon och prata bil. Det bjuds på någon form av underhållning vid varje tillfälle. Första helgen i augusti är det åter dags för Motorns Dag med veteranmarknad i Målilla hembygdspark. Det är två välbesökta dagar med cirka 500 utställningsobjekt.
 
För dig som älskar att åka runt på marknader under sommaren finns det två större i vår kommun. Virserums marknad 5-6 augusti med en stor avslutningsfest under lördagskvällen då Hasse Andersson och Kvinnaböske Band uppträder. 26-27 augusti är det dags för Hultsfreds marknad där fredagskvällen bjuder på ”förmarken” med tivoli, dans och servering. Lördagskvällen avslutas med en marknadsfest.
 
 
Detta är lite smått och gott om vad sommaren har att erbjuda i Hultsfreds kommun!