TÅG, TÅG, TÅG! Rapport från Hultsfredsfestivalen

Fler bilder

  1. Boka chartertåg

En kort historia: Först kom ånglokomotivet på typ 1800-talet, sen byggdes halva USA fullt med järnvägar och blev ett enda stort Vilda Västern med pistoler och saloons, sen sjöng Johnny Cash om tåg i ”Folsom Prison Blues”, sen lekte du med BRIO-tåg när du var sisådär 5 år gammal, och så till slut - till slut - år 2011, kom kungen av alla tåg: HULTSFRED CHARTERTÅG!

Chartertåget är ju förmodligen världens bästa idé. Och, som alla vet, så kommer de briljantaste av idéer när man lyssnar på musik! Och vad tror ni egentligen vi gör medan vi jobbar? Jo, lyssnar på Gunnar Lagermans spellista: 107 songs about Trains! 
 
Då så, klicka in dig och shuffla ingång första låten...klar? Bra, då tänkte vi passa på att berätta lite mer om Hultsfred Chartertåg 2011!
 
Det är nämligen så, att den här tågidén vi fick när vi lyssnade på Gunnars spellista, den är helt fantastiskt. Kolla här:
 
1. Du får åka tåg från Stockholm till Hultsfred, tur och retur (ons/sön).
2. Sedan bo på tåget under hela festivalen.
3. Och så INGÅR festivalpasset i priset!
 
Och allt det här från 2 500 kr. Jamen räkna lite då. Det är ju bara 1 350 kr för boende OCH resa! Man kan ju omöjligtvis kalla det annat än löjligt billigt! Precis! All info finns på hemsidan
 
 
Men, det här är inte allt inte. Vi kan stolt presentera en hel drös med grädde på moset! 
 
Hultsfred Chartertåg 2011 - THE ENTERTAINMENT
Alla vet väl att det ingår lite underhållning i vilken självrespekterande charterresa som helst. Och Chartertåget är inget undantag. I festivalvagnen händer det! På scen, onsdagskvällen den 13:e juli, står: 
 
Old Kerry McKee 
Old Kerry McKee är göteborgaren Joakim Malmborgs alter ego. Men förmodligen så är det nog tvärtom. För när man lyssnar på hans opolerade blandning av blues, folk, americana och ren och skär desperation så är det ju helt ofattbart att enmannaorkestern Old Kerry McKee skulle ha ett vanligt liv någonstans i nån svensk stad. Nä, vi är helt övertygade om att han är Hasil Adkins hemliga bastard-son som hänger omkring på dammiga tågstationer i Arkansas och sjunger sina hjärtslitande sånger dagarna i ända. Att han nu ska spela på vårt egna tåg är ju nästan för bra för att va sant. 

 
DJ's: 
Niva DJ-set 

 
Club King Kong
 
Sådär! Festen börjar alltså på tåget. Och det bästa: ni slipper allt vad tält, regn, bajamaja, sovsäck eller ljummen öl heter. Istället åtnjuter ni bäddade sängar, restaurangvagn, toa, dusch och ovan nämnda förfest.
Rätt bra va?