Öppna / stäng meny

Bevara gammal kunskap – Kurs i oxkörning!

Att bevara gammal kunskap, eller i vissa fall till och med återta den, har identifierats som en viktig pusselbit för omställning till ett hållbart samhälle. Att veta hur man gjorde innan oljeboomen tog fart är både logiskt och i vissa fall livsviktigt när vi i framtiden återigen kommer stå inför det faktum att vi inte har tillgång till ”obegränsad”, billig energi.

Men att ställa om handlar inte om att gå tillbaka till 30-talet, eller något annat årtionde före oljeboomen, och leva som man gjorde då. Det handlar om att läraom kunskap, ta tillvara och i kombination med ny teknisk kunskap och moderna lösningar skapa förutsättningar för ett gott liv även efter oljan.

Samtidigt ska det vara kul!
Och kul kommer man ha på Repperda Hemman, Holsbybrunn, strax utanför Vetlanda söndagen den 22 april. Där kommer en kurs i oxkörning hållas mellan 10.00-16.00.

Arrangörerna skriver ” Du behöver varken ha oxar eller vara medlem och vi kommer inte att ta ut någon kursavgift, men du svarar själv för din rese- och matkostnad. Förtäring ordnas via någon form av catering. Du betalar kontant och helst med jämna pengar.”

Mer info och vägbeskrivning finns här: http://www.oxar.se/planerat2012.html

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: