Öppna / stäng meny

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod.
Du kan vara med och påverka redan nu.
Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd siktar på att få jobba med lokalt ledd utveckling med leadermetoden under perioden 2015- 2020. Området kommer då att omfatta Vimmerby, Eksjö, Hultsfred, Högsby, Nässjö och delar av Oskarshamns kommun. För att bli ett leaderområde och kunna förmedla projektbidrag från EU och kommunerna, behöver föreningen formulera en utvecklingsstrategi för det geografiska området. Den ska tas fram i en bred process och ska vara vägledande för prioriteringarna i den kommande sju-årsperioden. Det här mötet är det första i en rad stora och små träffar. 

Plats: Stabygården, Högsby
Tid: 28 maj klockan 09.30-16.00.
(Vi börjar med fika och bjuder på lunch under dagen)

Välkommen hälsar
Peter Högberg ordförande och Christina Thorstensson, verksamhetsledare
för Föreningen Astrid Lindgrens hembygd

Anmälan senast den 23 maj till christina@alhembygd.se eller 0706-343415

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: