Öppna / stäng meny

Efter en köpfri dag…

...vad sägs om en köpfri (eller åtminstone återhållsam) jul?

För den som behöver lite antishopping-inspiration...

... är Reverend Billy och hans Church of Stop Shopping (eller Church of Life After Shopping) ett bra val.

Församlingen är en aktivist/ performance-grupp från New York City. Genom frälsningsmöten på gatan och i köpcentra sprider de sitt anti-konsumistiska och samhällssatiriska budskap mot kommersialisering, storföretag, reklamindustrin och rovdriftskapitalismen.

Handla genom att inte handla. Samtidigt får man ju på köpet det som var årets julklapp förra året (utsedd av Tidsverkstaden, inte Handelns Utredningsinstitut): Tid.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: