Öppna / stäng meny

Ekocid- brottet som kan rädda världen

"Vi har skapat ett samhällssystem som är byggt på förödelse. Vårt rättssystem stödjer exploatering av vår planet och företagens lag går ut på att göra vinst till varje pris. Men vi har ändrat system över en natt förut. Och vi kan göra det igen."

Citatet kommer från en intervju med överrättsadvokaten Polly Higgins. Landet Runt gjorde intervjun i samband med att Polly var i Karlskrona och föreläste den 27 april. Polly Higgins har startat det som i dag heter Eradicating Ecocide Global Initiative, en organisationen kampanjar för att göra ekocid (brott mot jorden) till det femte brottet mot freden, vid sidan av folkmord, brott mot mänskligheten, krigsförbrytelser och aggression.

Landet Runt är en del av Fria Tidningar. Intervjun kan läsas här.

Lyssna på Polly Higgins här och här.
 

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: