Öppna / stäng meny

Energimässa 2014 - Teknik och livsstil

Fler bilder

  1. Daniel med sin QuestXS

I slutet på förra veckan var Framtidsforum än en gång med som arrangör på en mötesplats för alla som är intresserade av ett mer hållbart samhälle. Denna gång var temat energi!

Mässan inleddes med att Lasse Åberg, ambassadör för artister för miljön, blev intervjuad om sitt liv och engagemang. Ca 150 personer hade kommit för att lyssna på hans klokheter. Som verksam inom landsbygdutveckling stack det lite i öronen att höra att Lasse Åberg inte hade varit "Lasse Åberg" om han inte flyttat från sin hemort Hofors till Stockholm. Visserligen var det nog bra för hennes författarskap att flytta till Stockholm, men vår egen kära Astrid är varken utbildad eller uppväxt i nämnda stad...
Här går det att läsa mer om Lasses besök i Hultsfred: Lasse Åberg tillbaka efter 17 år

På lördagen var det sedan dags för ett program som vände sig till privatpersoner och allmänhet. Under dagen gavs föreläsningar på temat producera din egen energi, Maja Söderberg förläste om hållbar livsstil, och barnen underhölls av bland annat Kapten Zoom. Läs mer i Vimmerby tidningen: Barnens dag på populär energimässa

Vår egen Daniel Hägerby kom med sin ganska så speciella cykel och det var många som var mycket nyfikna på den. Se bild. Även Daniel har blivit intervjuad av Vimmerby tidning: Daniel och hans "muskelbil", Daniel här även en blogg som går att följa på questxs.blogspot.se.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: