Öppna / stäng meny

Flera resiliensworkshops på gång

Vi skrev för ett tag sedan om den workshop med rubriken ”Är vår bygd redo?” som hölls i Kristdala i januari. Nu får flera bygder chansen att ta på sig ”resiliens-glasögonen” och få ett nytt perspektiv på sin lokala utveckling.

Stärkta av framgången med den första workshopen går vi nu vidare med ytterligare (minst) två uppföljare. Först ut är Bruzaholm den 28:e mars. Här är perspektivet hela Eksjö kommun och vi har anledning att tro på bra uppslutning.
Redan dagen efter, den 29:e mars, är det Vena som bjuder in med ett mera lokalt perspektiv. Vill du veta mera om dessa två aktiviteter så maila Daniel på Astrid Lindgrens Hembygd.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: