Öppna / stäng meny

Föräldravrålet!

"Jag är förälder och nu sätter jag ner foten!" Så börjar föräldravrålets öppna brev till Sverige politker.

"Rädda klimatet! offra inte våra barn!

Vi är föräldrar och vi har fått nog. Vi är farmödrar, morbröder, gammelmostrar, gudfäder och vänner. Vi vill se en politik som på allvar kan rädda barnen vi älskar från en framtid med oåterkalleliga klimatförändringar – en situation som de varken har orsakat eller fått en chans att försöka stoppa.

Vi vill kunna se våra barn i ögonen och säga att vi kämpade för deras skull, att vi inte gav upp trots att läget var mycket svårt. Vi vill bli rösten åt alla de som idag är för små för att kunna föra sin egen talan."

Det är det första du läser när du kommer in på Föräldravrålets hemsida. Det är inte forskare som ligger bakom upproret, de kan inte heller säga hur omställningen till en framtidsvänlig politik ska gå till. Men de är kapabla att lyssna på experter, och de är kapabla att kräva att våra politiker tar sitt ansvar. NU!

Mer om föräldravrålet och hur DU kan gå med finns här: http://foraldravralet.se

 

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: