Öppna / stäng meny

Föreläsning: Schysst konsumtion Hur påverkar dina dagliga val?

Hur gör man medvetna konsumtionsval i en djungel av märkningar, forskningsrapporter och reklam? Hur medveten är jag? Hur använder jag min möjlighet att påverka? Hur går en omvänd bojkott till? Tar det inte väldigt lång tid att konsumera medvetet - är det inte svårt och krångligt? 4 och 5 december i Vimmerby och Kristdala.

Föreläsningen ges av Medveten Konsumtion som är en förening som verkar för att alla konsumtionsbeslut ska vara medvetna. Såväl den rutinerade eko-reko-konsumenten som den uppvaknande blivande föräldern kommer få några aha-upplevelser, det kan vi lova.

Tid och plats:
Onsdagen den 4 december på Bakfickan café i Vimmerby, 18.30-20.30.
I samarbete med Sevedebygdens Naturskyddsförening.

Torsdagen den 5 december på Kristdala Bibliotek, 18.00-20.00
I samarbete med Bråbygdens föräldrakooperativ och Kristdala bibliotek (Kristdala).
  
Föreläsningen är gratis. Vi bjuder på en lättare måltid.
 
Anmälan på therese@alhembygd.se senast 3 dec.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: