Öppna / stäng meny

Förnya dina framtidsbilder!

Fakta

Framtidskommissionen består av statsministern och de övriga tre partiledarna i regeringen samt nio personer från olika delar av det svenska samhället. Kommissionen syftar till att identifiera viktiga samhällsutmaningar Sverige står inför på längre sikt, mot år 2020 och år 2050. Resultatet presenteras i en slutrapport under våren 2013.

Är du och de dina förbereda för en förändrad omvärld? Har vi utanför storstadsregionerna särskilda möjligheter? Vi har bjudit in några av Sveriges främsta experter på framtidsfrågor under en unik konferens i samband med Framtidsveckan 2013.

I mars släpper regeringens Framtidskommission sin rapport. Redan veckan innan presenterar delar av kommissionen en försmak av rapporten på en unik konferens i Astrid Lindgrens Hembygd!

Men det finns flera sätt att se på framtiden. En rad experter inom flera ämnesområden visar på olika framtidsbilder och vad de betyder för regionen.

Astrid Lindgrens Hembygd tillsammans med Doing Rural har bjudit in en rad experter och sakkunniga på olika områden. Alla med tankar och åsikter kring ett framtida (hållbart) samhälle. Under konferensen kommer vi inte bara reda ut vilken framtid de ser framför sig, vi kommer även ta reda på vilka förutsättningar och förgivettaganden de olika framtidsbilderna har.

Se Inbjudan.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: