Öppna / stäng meny

Framtidsforums bokcirkel drar igång!

Har du också svårt att få tiden att sätta dig ner och läsa alla intressanta böcker om hållbarhet som kommer ut? Blir vissa av böckerna, hur intressanta de än är, för ”tunga” så du slutar läsa efter kapitel 4? Behöver du någon att diskutera och reflektera med? Och vad kan man egentligen göra med den nya kunskap man tagit del av?

Svarar du Ja eller Precis! på någon av frågorna ovan så ska du förstås vara med i Framtidsforums bokcirkel!

Den 12 januari startar vi! Då har vi ett kort möte där vi bestämmer gemensamt hur vi lägger upp cirkeln.

 
Vår första bok Ekonomi utan tillväxt- ett svenskt perspektiv finns att ladda ned här.

Cirkeln kommer att hållas digitalt via ABFs "virtuella studierum" och är gratis.

Anmäl dig senast den 10 januari till Therese Sjögren på therese@astridlindgrenshembygd.se, märk mailet ”Bokcirkel”. Antalet platser är begränsat så först till kvarn! 

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: