Öppna / stäng meny

Framtidsveckan är över...

Fler bilder

  1. Laurent Mertz, Bastefallar´n
  2. Egen El-Johan Ehrenberg
  3. Therese Nordenström
  4. Loppis på Bråbo föräldrakooperativ
  5. Vernissage
  6. Johan Rockström på konferensen

Eller? Är den verkligen det? Borde inte varje vecka vara en framtidsvecka där vi delar med oss av idéer, tankar och sätt att nå en mer hållbar framtid? Självklart bör de det! Fast först, detta hände under Framtidsveckan 2013 i Astrid Lindgrens Hembygd;

Istället för att bara rapa upp programmet, som går att hitta här: Program Framtidsveckan 2013, fokuserar den här artikeln på de olika möten mellan olika människor som skett under veckan.

Årets Framtidsvecka bör ha varit den mest välbesöka vecka vi gjort hittills. Med över 50 åhörare/besökare, i vissa fall uppåt 100, på ett flertal av arrangemangen gör det att vi beräknar att Framtidsveckan allt som
allt i år kan ha besökts av närmare 1000 personer! 

Det gör att närmare 1000 personer har fått höra, se, testa, smaka, fråga om, diskutera, göra och uppleva syftet med Framtidsveckan. Vilket är att visa att det finns människor som redan nu arbetar för en mer hållbar framtid. Som inte låter sig nedslås av alla hemska prognoser och dystra nyheter om världens tillstånd. Som visar att det gamla, och kanske något slitna, ordspråket ”tänk globalt, agera lokalt” inte bara är relevant utan i högsta grad är sant!

Vi har visat att dessa människor som arbetar mot en mer hållbar framtid sitter inte i något FN-råd eller något departement i Stockholm. De finns här, de finns lokalt, på plats i Eksjö, Hultsfred, Oskarshamn och
Vimmerby!  

 

Bilderna är ett urval av vad som hänt under veckan, för att se fler bilder besök vår Facebooksida.
 

 

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: