Öppna / stäng meny

Gör det själv – Egen El den 27:e april

Är du intresserad av att göra egen el hemma? Undrar du vad det kostar och hur det funkar?

Astrid Lindgrens Hembygd, genom projektet Framtidsforum, bjuder in dig att åka med till ”Kullen” utanför Katrineholm för att klämma och känna på småskaliga lösningar för egen elproduktion. Företaget EgenEl har där en demonstrationspark som producerar ström till det svenska elnätet och blandar massor av olika varianter av solpaneler och vindsnurror. Det gör att man kan få en god uppfattning av vad som är intressant för en själv och vad som inte funkar.

Vi åker buss tillsammans från Vimmerbytrakten (exakt rutt avgörs av deltagarna) till Katrineholm söndagen den 27:e april ca kl 09:00 och kommer åter runt kl 16:00. Kostnaderna står projektet för, men antalet platser är begränsat.

Välkommen med din anmälan!

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: