Öppna / stäng meny

Hållbart skogsbruk – Hur?

Som en del av Framtidsveckan 2011 i Astrid Lindgrens hembygd anordnades ett skogsseminarium på temat "Hur brukar vi skogen utan att förbruka den". Bland annat fick vi lyssna till en föreläsning om kontinuitetsskog enligt Lübeckmodellen av Martin Jentzen, Silvaskog. I avslutningen av dagen lovades att det skulle komma en dag i fält om kontinuitetsskogsbruk. Det har nu, äntligen, blivit dags för denna dag!

Den 10 maj arrangerar Framtidsforum i samarbete med Ingobo hagar en dag i fält på temat; kontinuitetsskogsbruk och blandskogsbruk. Under dagen kommer flera spännande personer berätta om sina erfarenheter. Bland annat; Camilla Logarn, skogsbrukare från Kärrsjögården och Nils Fagerberg, jägmästare från Ulvsåkra samt Maria Blidfors, skogsägare i Blaxhult.

Plats: Ingebo, 5km s (v23/34) om Vimmerby

Tid: Kl 9.00 - 16.00

Kl 9.00 bjuder vi på kaffe/the o macka i Ekocaféet. Sedan följer föreläsning/samtal för att reda ut olika begrepp kring skogsbruk enligt kontinuitetsprinciper (t ex Naturkultur, Lübeckmodellen m fl) och blandskog.

Kl 11 ger vi oss ut i Ingeboskogen för fältstudier.

Kl 12 gemensam lunch på Ekocaféet till en kostnad av 100 kr som betalas direkt till caféet.

Kl 14 avfärd till Blaxhult, Vena för vidare fältstudier

Kl 16 Avslut

Anmälan senast 8 maj till Kristina Lindelöw på kristina@ingebohagar.se

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: