Öppna / stäng meny

Investera klokt

I slutet av oktober höll Nordea ett kundmöte för sina ”premiumkunder” på Astrid Lindgrens Världs i Vimmerby. Jag blev medbjuden av en god vän vars fru inte kunde delta. Rubriken var ”en matnyttig kväll” och utöver Nordeas säljare var Paolo Roberto inbjuden som dragplåster.

Kvällen började med bankens syn på världsekonomins utveckling och dess råd för hur man som kund skulle placera sina besparingar för maximal avkastning till minimal risk. Självklart fanns inga alvarliga moln på horisonten i Nordeas prognoser, utan den ekonomiska tillväxten förväntades ta fart nästa år för att 2015 bli strålande. Att man sagt samma sak i flera år var inget som någon reflekterade över. Någon förklaring av varför tillväxten uteblivit de senaste åren togs heller inte upp. Det gäller ju att inte skrämma bort sina kunder.

Efter säljsnacket bjöds vi på en frikostig buffé med småländsk touch och en del lokala råvaror. Det ska förstås ALV ha en eloge för, men även Nordea som valde dem. Därefter kom så kvällens dragplåster, Paolo Roberto. Han talade om kost och hälsa och budskapet var att det är viktigt att röra på sig för att må bra och leva längre. Särskilt det längre livet borde varit ett attraktivt budskap med tanke på att medelåldern på de ”premiumkunder” som kom var en bit över 50.

Paolo fick många skratt och var uppskattad. Eftersom han var inbjuden av Nordea, som säkert fick betala ett rejält gage för hans uppträdande, kunde han dock inte säga det, han verkade vilja säga, lika rakt ut som han borde. Nordeas oljesandstinna "etiska" fonder kan, för de flesta, knappast mäta sig med den avkastning som motsvarande investering skulle kunna ge i hälsa. Genom att lägga lite mer tid och pengar på bra mat och att ta hand om sin kropp skulle åhörarna få återbäring i form av ökat välbefinnande och ett längre liv. Särskilt mätt i t.ex. friska år. Hur många har på sin ålders höst önskat att de satsat mindre på sin hälsa och mera på att bygga förmögenhet?

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: