Klimatfrågan kräven en ny global etik

Vi behöver diskutera på vilka grunder vi tar oss rätten att försämra livsbetingelserna för redan fattiga människor och kommande generationer, skriver bland andra Billy Larsson i en insiktsfull debattartikel på gp.se. Artikelskribenterna är medlemmar av nätverket Radikalisera klimatpolitiken nu.

"Människan har både egoistiska och altruistiska sidor. Det rimliga nu är att vi utvecklar vår altruistiska sida och blir en globalt solidarisk varelse. För en globaliserad värld där vi alla påverkas av varandras agerande fodrar en etik med globala hänsyn. Endast genom att bryta politikens snäva fokusering på att göra det materiellt bättre för oss nu levande svenskar, kan vi se oss själva som anständiga varelser. Och  endast därigenom kan vi också bli betraktade som anständiga människor av dem som kommer att ta över vår planet efter oss" skriver debattörerna i artikeln.

Nätuppropet Radikalisera klimatpolitiken nu kan skrivas under här.

Omställning Vby-Hfreds årsmöte

FRAMTIDSFORUM Du vet väl att det finns en omställningsförening i Vimmerby och Hultsfred som hittar på massa coola aktiviteter? Nu är det dags för deras årsmöte! Och dags för dig att engagera dig?!

Lokalekonomidagarna 2014 - Småland

FRAMTIDSFORUM Den 18 mars kommer Lokalekonomidagarna till Fredensborgs Herrgård mellan Vimmerby och Hultsfred. Temat är "Möjligheter på en stolt landsbygd", och vi kommer ta reda på hur lokal ekonomi kan skapa fler arbetstillfällen och ökad livskvalitet i bygden.

Energimässa 2014 - Teknik & Livsstil

FRAMTIDSFORUM 4-5 april 2014 anordnas ”Energimässa 2014 – Teknik & livsstil!” i Rock City, Hultsfred. Mässan riktar sig till det lokala näringslivet, den offentliga sektorn, föreningar och allmänheten i Hultsfreds, Högsby och Vimmerby kommuner.

Rediga pengar

FRAMTIDSFORUM Att många bankkontor har upphört med kontanthantering är knappast en nyhet. Men vad betyder det egentligen och vad kan man göra åt det? Framtidsforum reder ut begreppen.