Öppna / stäng meny

Klimatmanifestation i Vimmerby

Med anledning av FNs pågående klimatförhandlingar i Durban hålls manifestationer runt om i världen för att få världens ledare att ta ansvar för klimatkrisen. I Vimmerby samlade Framtidsforum ett grupp engagerade för en manifestation på torget under lördagen den 3e december.

Trots att så mycket står på spel är förväntningarna låga och mediabevakningen sval av FNs klimatmöte COP17/CMP7 som just nu pågår i Durban i Sydafrika. Världens utsläpp av växthusgaser fortsätter att öka, och efter att Kyotoprotokollet går ut 2012 står världen utan ett avtal för att begränsa utsläppen.

Lördagen den 3e december markerade halvtid för det två veckor långa toppmötet i Durban, och denna dag samlades människor runt om i världen för att visa att de tar klimatfrågan på allvar. I Vimmerby samlade Framtidsforum en grupp klimatengagerade för en manifestation, glögg, och samtal om vad vi kan göra lokalt för att lyfta klimatfrågan.

Klimatförhandlingarna i Durban kan följas via COP17/CMP7s officiella hemsida.

Supermiljöbloggen bevakar mötet.

Ett nytt nationellt nätverk har bildats för att visa att vi är många som oroas av att alltför lite görs för att begränsa klimatförändringarna. Skriv på uppropet på nätverket Radikalisera klimatpolitiken nu's hemsida.

 

Bild: Några av deltagarna i lördagens manifestation.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: