Öppna / stäng meny

Klimatsäkra din verksamhet

Investerarna och inte kunderna är det som trycker på och begär att företag skla klimatsäkra sin verksamhet, enligt ett reportage på Klotet.

I ett reportage i Klotet på radio talar Magnus Benzie från Stockholm Environment Institute om en ny trend hos företag med långa leverantörskedjor. Investerare börjar kräva att företagen klimatsäkrar sin verksamhet för att bli mer resilienta mot produktionsstörningar som beror på det mera extrema väder vi har att vänta i takt med att klmatet förändras. Det intressanta är att det är ägarna som trycker på för att minska riskerna, inte kunderna som vill ha grönare leverantörer. Men i vissa fall är följderna de samma med mera förnybar energi och mindre beroende av sinande fossila bränslen.

Lyssna på det 2 minuter långa inslaget på Klotet.

 

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: