Öppna / stäng meny

Kurstips: höstkurser på Lövudden

På torpet Lövudden i sydöstra Östergötland ges kostnadsfria kurser med självhushållnings- och permakultur-tema. I höst kan man ta del av kunskap kring äppelmustning och cidertillverkning samt landskapsvård och skogsträdgård.

September (21-22/9): Äpplemustning, ciderkunskap och livsmedelskonservering. Vi pressar must av de äpplen som finns tillhands och lär oss att göra cider. Föredrag och bildvisning om olika konserveringsmetoder samt praktiskt arbete med önskade metoder.

Oktober (19-20/10): Träd och buskar med landskapsvård och skogsträdgård. Föredrag och bildvisning om landskapsvård och skogsträdgård. Praktiskt arbete med röjning, beskärning och övrigt arbete i skogsträdgården.

Alla månadskurserna har samma koncept: De håller på i två dagar (lördag-söndag) och börjar klockan 10. De kostar inga pengar. Det går att bo på kursplatsen i olika hus eller i tält. Egen mat medtages alternativt råvaror till gemensam matlagning.

Kursernas nivå och innehåll anpassas på ett flexibelt vis till kursdeltagarna.

Under 2014 byggs kanske kurserna på med bl.a. följande läderhantverk, vinterverksamhet på is och snö samt arbete med eld och energi.

För anmälan, mer information och vägbeskrivning: Jan, kosmotopia@gmail.com

 

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: