Öppna / stäng meny

Lärande för omställning

25-26 oktober hade projektet Leader Lär för omställning till hållbarhet sin första lärande-träff på Astrid Lindgrens Näs, Vimmerby. Leader Lär för omställning till hållbarhet är ett samarbetsprojekt mellan Leaderområden runt om i Sverige. Syftet med projektet är att stärka pågående och framtida arbete för omställning till hållbarhet genom att utgöra en plattform för gemensamt lärande, erfarenhetsutbyte och metodutveckling.

Astrid Lindgrens Hembygd samordnar projektet, som är ett samarbete mellan fyra Leaderområden: Åres gröna dalar, Sjuhärad, Mellansjölandet och Astrid Lindgrens Hembygd. Projektet  kommer att genomföra fem lärandeträffar under
den två-åriga projektperioden. Parallellt med det gemensamma lärandet kommer varje Leaderområden att bedriva lokala hållbarhetsinitiativ i respektive bygd. Expertutbyten och tematiska arbetsgrupper är också del av projektet.

Teman för den första lärande-träffen var ”Varför vi behöver ställa om” och ”Var är vi nu, vad har vi redan gjort och vad är på gång i våra områden”. Knappt 30-talet deltagare från de fyra Leaderområdena var närvarande. Mötet bjöd på livliga diskussioner, tänkvärda vinklingar och nya spännande bekantskaper.

 

 

 

 

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: