Öppna / stäng meny

Lyssningstips: Vetenskapsradion Klotet om den amerikanska maträttviserörelsen

I USA spirar grönsaker på bakgårdar, ödetomter och gräsplättar. Vetenskapsradion Klotet har gjort ett intressant reportage om en växande maträttviserörelse i landet i väster. Hör om Dig Deep Farms, och om rörelsen som både bygger på och är en reaktion mot trenden med lokal och ekologisk mat.

Maträttvisa handlar om tillgång till näringsrik mat, om lokal ekonomi, och om alternativ till ett storskaligt och djupt ojämlikt system som påverkar hälsa, levnadsstandard och livslängd. Mat och makt hänger ihop, och mitt i det bördiga Kalifornien går människor hungriga. Vad kan situationen i USA säga oss om konsekvenserna av export av industriella jordbrukssystem till u-länder? Lyssna på reportaget här och få reda på vad en matöken är, vad medborgarrättsrörelsen har med grönsaker att göra, och hur många familjer i världens största ekonomi som inte har mat för dagen.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: