Öppna / stäng meny

Naturkollo för barn och ungdomar

Har du en natur- och friluftsintresserad 9-13-åring i din närhet? Missa inte chansen att anmäla henne eller honom till ett spännande sommarkollo i Lilla Sverigebyn!

Vintern närmar sig sitt slut och snart börjar det blir grönt och varmt igen.

- Det är redan hög tid att tänka på barnens kommande sommarlov, säger Renate Endres, som engagerar sig som projektledare för naturkollo.se, och hon rekommenderar familjer att anmäla sina natur- och friluftsintresserade barn i god tid eftersom antalet platser är begränsat.

Naturkollot anordnas av Sevedebygdens Naturskyddsförening med finansiellt stöd från Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd, Vimmerbys Kultur-och fritidsförvaltning, Hjalmarssons Buss AB och Renates Roliga Resor AB.

- Naturkollot ger förutom gemenskap, sommartrivsel, bad, lek och äventyr också kunskap om naturskydd, djur, växter, klimatsmart mat och en hållbar och hälsofrämjande livsstil, allt genom roliga och spännande aktiviteter, säger Renate. Och vi är väldigt glada för att vi kunde engagera Alexis, en av LIU´s första utbildade utomhuspedagoger, som naturkollos huvudansvariga pedagogiska ledare. Gemensamt med honom utvecklade vi ett kolloprogram för i år som är ännu mer spännande än det var 2012.

Till veckans höjdpunker hör en två-dagars bussutflykt till Djursdala- och Brantestadtrakten med bland annat en naturguidning i och omkring Ungstorp med Thorsten Ungsäter, en rolig rundresa med Bertil Anderssons gamla veterantraktor, bad och grillning vid Stjärnevik och Yxern och en äventyrlig övernattning i en grotta. Resten av
kolloveckan är fullspeckad med härliga utomhusaktiviteter i skogen, en praktisk kurs i Lilla Sverigebyns permakulturträdgård och  utomhuskök, egen glasstillverkning, vandring, spel, lek och bad, musikgympa, yogakurs, biokväll, tipspromenad, fotojakt, charader och kvällssagor, sång, lägereld, nattvandring, spökfest, omgänge med
gårdens tama djur, plocka körsbär, hallon eller blåbär och svamp samt mycket frihet mitt i det gröna. Under hela kolloveckan blir det dessutom teater-workshop där barnen dramatiserar en fantasifull och spännande miljösaga! De förvandlas till skådespelare, scendekoratörer, teatermusiker, teaterskräddare och sminkörer. Som värdig kolloavslutning blir det sedan en teateruppföring i Lilla Sverigebyn med barnens familjer och andra åskådare.

Kollobarnen kommer att bo i tältläger i Lilla Sverigebyn, som är belägen mellan Vimmerby och Rumskulla, mitt i Smålands härliga natur. Denna ekologiskt inriktade semesteranläggning drivs av Renates Roliga Resor AB.

En vecka Sommarkollo inkl. allt kostar 2800 kr. Om tre syskon av en och samma familjen anmälas, betalar den yngsta bara 1000 kr. För familjer som så behöver finns det möjligheter att söka ekonomiskt stöd för avgiften.

För aktuellt kolloprogram, mer information och anmälan, besök www.naturkollo.se, maila  renate@sverigebyn.se eller ring Renate på 0492-92012. 

 

  

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: