Öppna / stäng meny

Nu startar Omställning Vimmerby/ Hultsfred!

Den 6e februari bildas Vimmerby/ Hultsfreds egen Omställningsgrupp! Omställningsrörelsen handlar om hur vi skapar ett mer jämlikt, mer hälsosamt, mer socialt och på alla sätt ett bättre samhälle, samtidigt som vi minskar vår resursförbrukning och vårt oljeberoende. Omställningsgruppen innebär en möjlighet att diskutera vår tids ödesfrågor med andra intresserade, men också att sjösätta gemensamma projekt som gör oss själva och vårt närsamhälle mindre sårbart. Kom med om du är intresserad av framtidsfrågor!

Omställning Vimmerby/ Hultsfred startar som en studiecirkel inom Studieförbundet Vuxenskolan. Den första träffen är måndagen den 6e februari kl 18:00 i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Sevedegatan 34 i Vimmerby. Under första mötet pratar vi om vad vi vill göra och hur vi vill organisera gruppen. Hur vi sedan går vidare beror på vilka intressen som finns i gruppen.

Vidarebefodra gärna denna inbjudan till andra som kan tänkas vara intresserad!

Läs mer om Omställning Sverige och den internationella Omställningsrörelsen (Transition Towns) här.

Varmt välkommen!

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: