Öppna / stäng meny

Ny bok: Vår tid på jorden

Johan Rockström och Mattias Klums nya bok Vår tid på jorden tillkom enligt författarna efter en insikt om att det inte räcker med att förmedla kunskap för att skapa förändring- hjärtat måste också vara med.

Boken lyfter några helt centrala frågor: att vi behöver ett perspektivskifte, inte minst gällande relationen människa-jord och förhållandet mellan ekosystemen och ekonomin; samt att vår värdegrund är en nyckel såväl till problemen som till deras lösningar. Boken ges ut i samband med Rio+20-mötet (20-22 juni). 

Nyhetsmorgon i TV4 har gjort en intervju med Rockström om boken, tankarna bakom och processen med att ta fram den. Se intervjun här.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: