Öppna / stäng meny

Ny bok från Omställningsrörelsens grundare

Rob Hopkins nya bok “The Transition Companion: making your community more resilient in uncertain times” har nyligen kommit ut i internationella internet-bokhandlar. Den är en praktisk guide för byar, städer och andra grupper som vill ställa om till en mindre resursslösande livsstil och ett mer robust närsamhälle.

The Transition Companion tar vid efter Hopkins The Transition Handbook från 2008, och vilar på de erfarenheter som gjorts av omställningsgrupper runt om i världen sedan den tidigare boken gavs ut. Boken innehåller en bakgrund till den situation vårt samhälle befinner sig i idag, positiva visioner för framtiden, praktiska råd och inspirerande historier. Beskrivningar av den resa som en omställningsgrupp genomgår varvas med exempel från grupper som redan gett sig ut på denna resa. Framför allt belyser boken viktiga ”ingredients and tools” (ingredienser och verktyg) för omställningsgrupper att använda sig av i omställningsprocessen.  Läs mer här.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: