Öppna / stäng meny

Nyförvärv till projektet “Leader Lär”

Vi vill välkomna vår nye medarbetare Daniel Hägerby.

Daniel har tidigare arbetat med småskalig förnybar energi vid Högskolan Dalarna och varit engagerad i föreningen Medveten Konsumtion. Innan dess var han som han själv uttrycker det “industriell påläggskalv”. Nu har han lyckats locka med sin fru hem till Småland och kombinerar projektarbete för Astrid Lindgrens hembygd med en halvtid som skogsarbetare på föräldragården några mil söderut.

- Vi är övertygade om att Daniel har mycket att tillföra projektet, både utifrån sin tidigare yrkeserfarenhet och sitt ideella hållbarhetsengagemang, säger Emma.


- Tjänsten fokuserar på samma saker som jag engagerat mig i tidigare, fast med en tydligare lokal anknytning. Det känns inspirerande att få jobba med så pålästa och engagerade kollegor och att dessutom få träffa deras motsvarigheter i de tre andra partnerområdena, säger Daniel."

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: