Öppna / stäng meny

Nytt omställningsprojekt söker partners

Vilken roll kan Leader spela i omställningen till ett hållbart samhälle? Astrid Lindgrens Hembygd planerar att dra igång ett samverkansprojekt om detta, och söker nationella och internationella partners.

Omställningen till hållbarhet innebär utmaningar, men också fantastiska möjligheter för landsbygden. Vilken roll kan Leader spela i denna process? Vilka erfarenheter har gjorts inom Sverige och övriga Europa av hållbarhet- och omställningsarbete inom Leader, och hur kan dessa bäst tas tillvara? Astrid Lindgrens Hembygd startar nu ett samverkansprojekt om detta, och söker nationella och internationella partners. 
Läs mer om projektet här.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: