Öppna / stäng meny

Omställningskurs i Vimmerby 10-11 november 2012

Börja ställa om nu!

Kursen vänder sig till dig som är aktiv eller vill bli aktiv kring frågor om klimatkris, självförsörjning och lokalt engagemang. Det är lätt att känna maktlöshet inför alla hot som omger oss. Omställningsrörelsen visar på möjligheter till förändring och utvecklar nya samarbetsformer.

Den här tvådagarskursen är hämtad direkt från England, med några smärre anpassningar till svenska förhållanden, och ger dig de verktyg du behöver för att starta ett omställningsinitiativ och få det att lyfta. Kursen berör såväl inre som yttre omställning och handfasta exempel varvas med djupare reflektioner. Du får uppleva en rad spännande metoder som du själv direkt kan använda i grupper du arbetar med.

Kursen kommer att hållas på Rumskulla Näs, en gård med anor från 1700-talet i närheten av Pelarne. Där utvecklas just nu ett kulturcentrum och en mötesplats där de gamla gårdsbyggnaderna erbjuder inspirerande miljöer för samtal och reflektion.

Övrig information:
Arrangör: Omställning Vimmerby - Hultsfred

Kurstider: 9-17 båda dagarna.

Kurskostnad: Kursen är gratis tack vare bidrag från Astrid Lindgrens Hembygd och Studiefrämjandet, en anmälningsavgift tas ut på 200 kronor för att säkra deltagande, dessa pengar kan antingen fås tillbaka vid kurstillfället eller användas till:

Mat: Vegetarisk och ekologisk (4 fika, 2 lunch, frukost och middag). Pris 350 för hela helgen, betalas på plats. Vill du inte ha mat under kursen anmäler du detta; se kontaktuppg.

Övernattning: Kostar 150 kr/natt och betalas av kursdel tagaren på plats. Ta med egna lakan. Det är inget krav att övernatta men vi vill uppmuntra till det eftersom det ger hela gruppen mervärde att vara tillsammans på kvällen.

Ungdomar: Du som är yngre än 25 år och bor i Astrid Lindgrens Hembygds område; Eksjö, Vimmerby, Hultsfred eller Oskarshamns kommuner, har möjlighet att få mat och logi subventionerad till 150 kr. Först till kvarn gäller. Glöm inte att ange att du är ungdom i din anmälan.  

Sista anmälningsdag: 2 november

Anmälan och övriga frågor kontakta:
Therese Sjögren på therese@alhembygd.se alt. 070 658 32 25

Se också:
www.transitionsweden.se, www.transitionnetwork.com
Bilder från senaste omställningskursen kan ses på: www.omstallningjarna.wordpress.com/

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: