Öppna / stäng meny

På med hållbarhetsglasögon! Seminarium för lokaljournalister

Vad innebär det att sätta in lokala händelser i sitt globala sammanhang vid nyhetsförmedlingen? Den 14e maj står Eksjö värd för ett seminarium med rubriken: Vidareutveckla dig som lokalreporter genom att pröva hållbarhetsglasögon för en dag! Seminariet anordnas av Medieinstitutet FOJO och Astrid Lindgrens Hembygd genom projektet Leader Lär för omställning till hållbarhet.

Vår värld är mer sammanlänkad än någonsin. Det som händer i lokalsamhället är invävt i en större ekonomisk, ekologisk och social väv. Vad vi gör här får direkta konsekvenser på andra sidan jorden. För lokalreportern innebär det här att lokala händelser behöver sättas in i ett större sammanhang än tidigare. Att ta på sig "hållbarhetsglasögon" ger en ny blick för vad som är viktigt att rapportera om och hur allsidig rapportering ser ut.

Seminariet går av stapeln tisdag 14 maj, 9.30-16.30 på Eksjö stadshotell, fika serveras från 9.00. Seminariet är kostnadsfritt. Deltagarna betalar själva resa och lunch.

Kursledare är Pär Nord och Hillevi Helmfrid.

För mer information, program och anmälan, se FOJOs hemsida.

Anmäl dig senast 3e maj!

Vid frågor, kontakta Emma Sundman (0492- 188 55) eller Hillevi Helmfrid (0492-70064).


 

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: