Öppna / stäng meny

Permakulturdag i Kullåkra!

Fler bilder

  1. Samling och en kort teorigenomgång
  2. Diskussions-mingel
  3. Hillevi (tills höger) berättar om sin trädgård
  4. Det finns mycket att tittat, lukta och smaka på i trädgården. Och Hillevi fick besvara tusen frågor minst om de olika växter och örterna.
  5. Helvegetarisk Lunch. Speciell känsla när man vet att det man äter är odlat max 10 meter bort.
  6. Byggandet av en
  7. ...sen lägger man dem i en avlång hög, knappt 1 m bred och gärna minst en halvmeter hög.
  8. Efter ca 1 timmes arbete i ganska het sol, var det skönt att ta det lite lugnt under ett fruktträd och bara prata med alla nya personer man träffat!

Runt 20 personer samlades i Kullåkra utanför Vimmerby, som en uppföljning på de 3 peramkulturkurser vi gett under året. Vädret var perfekt, humöret på topp och maten fantastisk! Teori blandades med praktik och i slutet av dagen hade vi byggt grunderna för en kompostlimpa.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: