Öppna / stäng meny

Permakulturkurs i Bråbo - 17-18 november!

Fakta

Permakultur är ett designverktyg. Det utgår ifrån platsens förutsättningar, ekologi, energieffektivitet och ett etiskt förhållningssätt. Målet för permakultur är ett hållbart samhälle, som skapar meningsfullt arbete, bättre miljö, hälsa, solidaritet och säkerhet.
Läs mer på: www.permakultur.se

Vill du lära dig (mer) om att ta vara på platsens förutsättningar för att odla energieffektivt och smart?
Vill du lära dig om ett designverktyg som inte bara kan användas för att planera din trädgård, utan även för att planera och utveckla ditt liv, din arbetsplats och din organisation?
Vill du veta hur DU på riktigt kan bidra till omställningen till ett hållbart samhälle?
Eller är du bara nyfiken på permakultur?

Då är den här introkursen för dig!
Vilket ditt syfte än är kommer du få med dig nyttiga råd
och många aha-upplevelser!

Kursupplägg: Vi kommer gå igenom permakulturens ursprung, dess etik och designprinciper. Deltagarna får genom diskussioner, grupparbeten och designövningar träna på att göra designarbeten för en trädgård eller större områden som en gård.

Kursledare: Miriam Thoren är läkare och mångårig odlare. Pella Larsdotter Thiel är ekolog och naturvägledare. Båda är drivande i omställningsgruppen på Värmdö, där de bor och brukar en mindre
gård.

Plats: Bråbo skola
Datum och tid: 17 november 10.00-17.00 och 18 november 8.30-15.00.
Kostnad: 500 kr. I den summan ingår vegetarisk lunch och fika båda dagarna. För dig som som behöver övernatta finns mysiga Bråbo Gästhus. Övernattning inkl frukost kostar 390 kr (delat rum). Middag på lördagen finns från 120 kr. OBS! Glöm ej ange övernattning och middag i anmälan.

Anmälan dig senast 7 november till : Sofia Hollertz på sofia_hollertz@hotmail.com
Frågor ställs till Therese Sjögren på 070-658 32 25 alt therese@alhembygd.se

Kursen arrangeras av Astrid Lindgrens Hembygd i samarbete med Bråbygdens Föräldrakooperativ

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: