Öppna / stäng meny

Rik på riktigt

Vad är verklig livskvalitet och hur når man dit i vårt sönderstressade samhälle? Det är två av de frågor som föreningen Tidsverkstaden vill stimulera reflektion kring. Nu nylanseras boken Rik på riktigt, som skrivits av föreningens grundare Fredrik Warberg och Jörgen Larsson.

Hållbarhet handlar inte bara om resursförbrukning och andra yttre frågor, utan också om att människor ska ha tid, utrymme och ork för reflektion, empati och engagemang för frågor större än dem själva. Tidsverkstaden kopplar ihop livskvalitet med hållbar samhällsutveckling, och vill stimulera samtal kring vardagen och kring vad som är verkligt värdefullt och viktigt.

Bakgrunden till föreningen, som bildades år 2000, är att Fredrik Warberg och Jörgen Larsson läste en bok om frivillig enkelhet, The Circle of Simplicity av Cecile Andrews.  Med inspiration från boken tog de fram ett eget studiecirkelmaterial som fick namnet Tidsverkstaden. Tidsverkstaden erbjuds nu som studiecirkel av Studieförbundet Vuxenskolen på en rad orter runt om i landet. På Tidsverkstadens hemsida finns också material för en Rik på riktigt-verkstad, en mansverkstad, en relationsverkstad och en verkstad om frivillig enkelhet.

Fredriks och Jörgens bok Rik på riktigt kom 2005, och har efter 15 000 sålda exemplar varit slutsåld en tid. Men nu nylanseras den av tidsskriften Camino. Boken finns på många bibliotek och internetbokhandlar.

Läs mer på Tidsverkstadens hemsida.


Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: