Öppna / stäng meny

Skogens många värden

Skogen och skogliga frågor diskuteras mycket just nu. Det planerade kalkbrottet på norra Gotland, där skogens ekologiska, biologiska och sociala värden ställs mot förväntade ekonomiska vinster, har snabbt blivit en av landets mest omskrivna miljöfrågor. Sveriges Radio skogstema-satsar under rubriken ”Funkar den svenska modellen?”. Och på närmare håll, i Ingebo Hagar utanför Vimmerby, diskuteras skogens olika värden under en skogsdag med temat Skogen och besöksnäringen.

Skogsdagen om skogen och besöksnäringen i Ingebo Hagar går av stapeln den 1 oktober kl 17- 20. Läs mer här.

Sveriges Radios temasatsning om tillståndet i den svenska skogen är ett samarbete mellan Ekots nyheter och aktualiteter, Klotet, Vetandets värld, Tendens, Naturmorgon och P4 Dokumentär. Lyssna här.

Föreningen Skydda skogen samlar engagerade och kunniga skogsmänniskor, och rapporterar om aktuella skogsfrågor här.

 

 

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: