Öppna / stäng meny

Skolprojekt blev miljökalender

Fler bilder

När Jennifer Alm och Cornelia Petersson från Vimmerby skulle välja projektarbete på gymnasiet ville de göra något som förenade deras miljöengagemang och deras media-kunskaper. Resultatet blev en snygg kalender med praktiska tips som ska inspirera till en miljövänligare vardag. Nu planerar Jennifer och Cornelia att vidareutveckla och sprida kalendern för att bidra till större medvetenhet kring livsstil och miljö.

 Jennifer och Cornelia tar i dagarna studenten från media-programmet på Vimmerby gymnasium. De tog del av de aktiviteter som Framtidsforum under 2011 och 2012 genomförde i samarbete med gymnasieskolorna i Astrid Lindgrens Hembygd.  Jennifer och Cornelia berättar att speciellt föreläsningen som Nanny-Maja Anderback höll var en källa till inspiration i det egna miljöarbetet. Efter föreläsningen föddes idén att göra en tryckt produkt med miljöbudskap.

Kalendern innehåller konkreta och lättillgängliga tips som ska inspirera till förändringar i vardagen. Under framtagandet har Jennifer och Cornelia jobbat hårt med att förenkla det ibland tunga miljöbudskapet, och varit noga med att genomgående hålla en positiv ton kring frågorna.

Den kalender som finns i tryck följer skolåret (2012/2013), eftersom målgruppen från början var tänkt att vara skolungdomar. Alla positiva reaktioner på projektet har dock fått Jennifer och Cornelia intresserade av att vidareutveckla sin idé. Planen är nu att göra en ny version som följer kalenderåret, och där miljötipsen är omskrivna och anpassade till en bredare målgrupp. Kalendern kommer sedan att marknadsföras till företag, organisationer och privatpersoner.

Intresserade kan kontakta Jennifer Alm (jenniferalm_@hotmail.com ) eller Cornelia Petersson (nelapetersson@gmail.com)

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: