Öppna / stäng meny

Stockholms närmaste bonde i Vimmerby

Den 27e november bjöd Framtidsforum och LRF in till en föreläsning med Oloph Fritzén- Stockholms närmaste bonde.

Olof är djuransvarig på Hästa gård, som är ett av världens största stadsjordbruk. På Näs berättade han om de grundläggande principer som jordbruket på Hästa bedrivs under;  utan gifter, och med stor respekt för de djur man håller. Oloph har studerat olika sätt att bedriva djurhållning, bland annat i USA och på Nya Zealand- sätt som innebär att man tar till vara djurens naturliga beteende för att få friska djur, samtidigt som det man tillför i form av mänskligt arbete och energi kan minimeras. I sin föreläsning lyfte Oloph även nya perspektiv på hur och varför människorna blev lantbrukare från allra första början.

Läs mer om Hästa gård här.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: