Öppna / stäng meny

Teatern Sånt som jäser och sånt som gror i Kristdala

Byteatern var i Kristdala den 29e november för att spela sin föreställning Sånt som jäser och sånt som gror. Föreställningen var ett samarrangemang mellan Framtidsforum- Astrid Lindgrens Hembygd, Bråbobygdens föräldrakooperativ och Bråbobygdens Intresseförening. Efter föreställningen höll Therese Sjögren från Framtidsforum ett samtal om mat, rättvisa och hållbarhet i närsamhället och globalt.

Sånt som jäser och sånt som gror är en föreställning om maten och människans plats på jorden. Människans grundläggande behov är många, och ett av de viktigaste är förstås att äta. Idag är vi mer förbundna med varandra över jorden än någonsin tidigare; inte minst genom produktionen av mat och handeln med dessa produkter mellan länder och regioner. Vägen från frö till mat på bordet har blivit längre och längre, och i vårt land arbetar få människor med matproduktion idag. Samtidigt innebär produktionen av livsmedel ett stort och växande miljöproblem, ett ofantligt slöseri med resurser och gigantiska orättvisor. Att belysa hur vår mat produceras känns allt viktigare.

I samtalet efter föreställningen lyftes bland andra frågor om lokal matproduktion, de fördelar och möjligheter som ett område som Kristdala-bygden står inför i framtiden, och ifall en situation där matbrist är en realitet är möjlig att tänka sig i vårt land. Vilka bilder och föreställningar vi har av framtiden och den betydelse dessa har diskuterades också.

 

Foto: Peder Nabo

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Hultsfred

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: