Öppna / stäng meny

Vad krävs för att odla sin egen mat?

Fler bilder

För den som vill veta var maten kommer ifrån, sluta kretsloppen och dessutom minska sina kostnader kan det vara intressant att odla sin egen mat. Men hur mycket mark krävs? Hur mycket tid tar det?

I senaste Åter skriver redaktören, Petter Bergström, ingående om självhushållning för en familj på fyra med heltidsarbetande vuxna. Det gör att fokus hamnar på grönsaker och energi, medan kläder, mejeriprodukter m.m. betraktas som överkurs. Den nivå av självförsörjning som förslaget innebär känns faktiskt inte alls omöjlig att uppnå. Har man ingen plats till egna djur för kött och ägg krävs bara 500 m2 och 26 minuter om dagen för att odla familjens årsbehov av grönsaker och rotfrukter. Hur som helst får man känslan av att egenodlad mat är lättare att åstadkomma än man tror.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: