Öppna / stäng meny

Vi tog en tur till Hyssna!

Fler bilder

Fakta

Foton av Emma Jansson

I Hyssna finns två av Sveriges mest intressanta skogsgubbar; tvillingarna Anders och Johannes Eriksson. De driver tillsammans Melltorps skogsförvaltning. De är också riktiga irritationsobjekt för alla som vill bruka sin skog så konventionellt som möjligt med röjning och gallring av skogen...

I två dagar fick vi möjlighet att både träffa ett annat Leader-projekt genom vårt boende på Hyssna kvarn Kvarnenihyssna.se, ett otroligt intressant projekt för alla som bor mitt i ingenstans men ändå har något att visa upp, men viktigast var ändå tvillingarnas budskap.

En slutavverkning i Sydvästra Sverige håller i genomsnitt 258 kubikmeter /ha. Tvillingarna har som mål att komma upp i 2000 kubikmeter/ha. Här finns en mer utförlig artikel om detta: 1630 m3 per hektar

Resan gjordes som ett samarbete mellan Framtidsforums skogssatsning och Skogsstjärnorna och deltagarna var till störst del kvinnor.

Framtidsforums skogssatsning kommer avslutas med en 2-dagars kurs i Hultfreds kommun på temat vatten i mitten på augusti. För mer info kontakta Therese på therese@allhembygd.se

För den som vill se och höra tvillingarna så rekommenderas att söka på ”Tvillingarna Eriksson” på Youtube där det finns flera klipp.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: