Öppna / stäng meny

Sol, sightseeing och samvaro!

Fler bilder

15 juni eller 3 augusti?

-Varje år bjuder vi in våra ca 800 under året nyinflyttade invånare och våra ca 900 fritidshusägare som bor utanför kommunen, på en rundtur med buss, berättar Camilla Keränen på Inflyttarservice.

-Varje år bjuder vi in våra ca 800 under året nyinflyttade invånare och våra ca 900 fritidshusägare som bor utanför kommunen, på en rundtur med buss, berättar Camilla Keränen på Inflyttarservice.
- Detta brukar vara en mycket uppskattad aktivitet med tanke på att ungefär 200 personer brukar tacka ja varje år, fortsätter Camilla.
Målet med resan är att visa upp och informera om vad som finns i Hultsfreds kommun och vad inflyttarservice kan hjälpa till med. Ett minst lika viktigt mål är att resenärerna själva ska skapa nätverk mellan varandra, t.ex. två familjer som bor i samma by ska lära känna varandra för att kunna hjälpas åt.
 
Resan börjar i den södra delen av kommunen och avslutas i den norra. På vägen får gruppen besöka fantastiska besöksmål som t.ex. Dackestop i Virserum, Motormusèet i Målilla, Hammarsjöområdet i Hultsfred, Visböle oskiftade by i Vena och Emils snickerboa i Lönneberga med flera.
- Med på färden finns alltid våra duktiga guider Göran och Göran och vår rutinerade tolk som översätter all information till tyska och engelska, allt efter resenärens behov. Efter den guidade turen stannar vi i Hultsfred för att avnjuta en bit mat och umgås, munspelstävlingen är en rolig återkommande höjdpunkt under kvällen, avslutar Camilla.
 
Är du eller någon bekant nyinflyttad eller har sommarhus i vår kommun? Kanske funderar du på att flytta till vår region? Du är hjärtligt välkommen att följa med!
Anmäl dig till
camilla.keranen@hultsfred.se
0495-24 08 34

Söker ditt företag ett centrumnära kontor?

HULTSFRED Arbetar du hemifrån? Funderar du på att flytta ditt företag till Hultsfreds kommun? Är du trångbodd eller har ditt företag dåliga lokaler? Funderar du på att starta eget?

Bondens Torg ska utvecklas

HULTSFRED Astrid Lindgrens Hembygd gör en satsning för att vidareutveckla Bondens Torg - det ambulerande marknadskonceptet för lokal mat och hantverk i Eksjö, Vimmerby, Hultsfreds och Oskarshamns komuner. Elisabet Storck blir projektledare .

Skräpplockarna

HULTSFRED Nu är Hultsfreds kommun ansluten till Skräpplockardagarna, Sveriges största manifestation mot nedskräpningen!

Fy skråen vilket härj

HULTSFRED Sommarens happening! Grabbarna P3 eller rättare sagt Putte Svensson, Patric Engqvist och Patrik Axelsson - alla de tre gamla festivalrävar planerar för ett nytt event i sommar.

Evenemang i regionen

Hultsfred

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: