Öppna / stäng meny

Kristdala bygger resiliens

Astrid Lindgrens Hembygd kommer under våren att arrangera en rad workshops med rubriken “Är vår bygd redo?”. Den första hölls i Kristdala i söndags och föll väl ut.

Uppslutningen var god och den lokala maten utmärkt. Deltagarna fick brottas med uppkommling-begreppet “resliens” och tillsammans fundera över vad som är viktigt för Kristdala för att möta framtidens utmaningar. Praktiska övningar blandades med korta föredrag, egna reflektioner och gruppdiskussioner.

Deltog på workshopen gjorde också My Sellberg från Stockholm Resilience Center. Hon forskar på hur resiliensbegreppet kan användas för lokal planering och vi ville förstås gärna ha med hennes “resiliens-expertis” i vårt arbete. Därför gjorde vi denna aktivitet tillsammans. Härnäst ämnar vi att erbjuda liknande workshops i Hultsfred och Eksjö kommuner och återkommer när datum och plats är satta.

Se tidigare artikel.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: