Energimässa 2014 - Teknik & Livsstil

Fler bilder

  1. Maja Söderberg

4-5 april 2014 anordnas ”Energimässa 2014 – Teknik & livsstil!” i Rock City, Hultsfred. Mässan riktar sig till det lokala näringslivet, den offentliga sektorn, föreningar och allmänheten i Hultsfreds, Högsby och Vimmerby kommuner.

Fredagen vänder sig i första hand till det lokala näringslivet, föreningar och den offentliga sektorn. Dagen består av ett antal seminariepass och utställningar med olika inriktningar inom energiområdet. Seminarierna startar kl. 7.30 och avslutas med lunch.

Lördagen riktar sig i första hand till allmänheten. Dagen består av ett antal seminariepass, aktiviteter för barn och utställningar inom energiområdet med fokus på teknik och livsstil. Seminariepassen startar kl. 10 och pågår till kl. 13.

Missa inte Maja Söderbergs föreläsning ”Recept på en hållbar livsstil” på lördagen.

Maja kommer ge personlig föreläsning om utmaningen att hitta en hållbar livsstil i ett samhälle som ...är långt ifrån hållbart. Maja berättar om både framgångar och motgångar, om svårigheter och vägval.

Föreläsningen kommer utgå från de fyra olika områden där vår livsstil påverkar miljön och klimatet som allra mest: maten, resorna bostaden och konsumtionen. Med sin personliga resa som röd tråd ger Maja både inspiration, väcker tankar och ger konkreta tips på hur man kan skaffa sig en hållbarare livsstil."

Mässan är öppen kl. 8.45 – 14.00 fredagen den 4 april och kl. 9.00 – 14.30 lördagen den 5 april. Mässan kommer att vara helt kostnadsfri för såväl besökare som utställare.

Det finns möjlighet att köpa fika och lunch båda dagarna för såväl besökare som utställare.

Ytterligare information och uppdaterat program finns på: Energimässa 2014 - Teknik & LivsstilEnergimässa 2014´s Facebooksida

Mässan anordnas av energi- och klimatrådgivarna och näringslivsenheterna i Hultsfreds, Högsby och Vimmerby kommuner i samverkan med Astrid Lindgrens Hembygd, Campus Hultsfred, Rock City, Regionförbundet Kalmar län och Länsstyrelsen Kalmar län.