Vadå "Skogsträdgård"?

FRAMTIDSFORUM Under 2 dagar i mitten på juli arrangerade Framtidsforum i samarbete med Omställning Vimmerby-Hultfred en skogsträdgårdskurs. Innehållet varierade från teori om vad en skogsträdgård faktiskt är till praktiska gräva-ner-planta-aktiviteter.

Vi tog en tur till Hyssna!

FRAMTIDSFORUM I Hyssna finns två av Sveriges mest intressanta skogsgubbar; tvillingarna Anders och Johannes Eriksson. De driver tillsammans Melltorps skogsförvaltning. De är också riktiga irritationsobjekt för alla som vill bruka sin skog så konventionellt som möjligt med röjning och gallring av skogen...

Hållbar utveckling med Leadermetoden – tio framgångsfaktorer

FRAMTIDSFORUM Leader Lär, Framtidsforums systerprojekt, levererar nu sina lärdomarna i en läsvärd rapport!

Fira med oss!

FRAMTIDSFORUM Det börjar närma sig slutet för Framtidsforum. Projektet löper ut under hösten, efter 4 år av nätverkande, Framtidsveckor och allt möjligt annat. Det tänker vi fira! Och vi vill att du firar med oss!

Att sova med en mygga i sovrummet...

FRAMTIDSFORUM Den här planschen sattes upp någon gång i januari eller februari 2013. Det var från början en av flera affischer vi gjorde för att informera om Framtidsveckan. Den delen som angav datum har nu rivits av och budskapet på planschen är det enda som finns kvar. Man ser ju också tydligt att den varit överaffischerad i omgångar...

Skogsdag i Ingebo – mångfald på alla möjliga sätt!

FRAMTIDSFORUM Det dröjde drygt 3 år men i lördags genomfördes den skogsdag som utlovats på Framtidsveckan 2011. Temat för dagen var mångfald i skogsbruket och även bland deltagarna märktes det en mångfald; skogsägare, medlemmar ur naturskyddsföreningen, skogs och hästkarl med 50 års erfarenhet, maskinentreprenör som kör gallringsskördare och självverksam skogsbonde som kör med traktor o skogsvagn i skogen. Trots en lång dag i skogen hade frågor och diskussioner kunnat fortsatt hela kvällen om vi inte hade satt punkt för dagen vid 16-tiden.