Kurs-vecka vid Vindommen

På två torp vid sjön Vindommen hålls en samling spännande dags-kurser under sista veckan i juni. Kunskap om permakultur, yoga, ekologiskt byggande, raw food, jurt-bygge, skogsträdgårdar mm utlovas.

 
Inbjudan från arrangörerna:

"VISION VINDOMMEN

Ekologi, Odling, Livsmedel, Hälsa, Permakultur, Byggande, Hantverk & Konst m.m.

Välkommen till en inspirerande och kreativ sommarvecka vid sjön Vindommen i de sydöstra delarna av Östergötland. Två torp som samarbetar erbjuder ett unikt och varierande kursprogram. Möjlighet finns att medverka enstaka dagar eller hela veckan. Aktiviteterna pågår under vecka 26, dvs. 25/6 - 1/7.

LÖVUDDEN

EKOLOGISK ODLING (25/6): Bildspel och föredrag samt olika tillämpande arbetsuppgifter.

EKOLOGISKT BYGGANDE (26/6): Bildspel och föredrag, visning och praktiskt arbete. Byggande av en dome.

PERMAKULTUR (27/6): Bildspel och föredrag, visning, designuppgift och praktiskt arbete.

LANDSKAPSVÅRD/ SKOGSTRÄDGÅRD (28/6): Bildspel och föredrag, visning och praktiskt arbete.

FÖNSTER-RENOVERING (29/6): Genomgång av verktyg, metoder och arbetsmaterial samt praktiskt arbete med tillgängliga fönster.

SKULPTUR-PARK (30/6): Konstnärligt och kreativt arbete utifrån olika teman med att skapa skulpturer till skogsträdgården. Arbetsmaterial hämtas från omgivningarna.

Kursavgift för hela veckan är 2000 kronor och för separata kurser 500 kronor. Självkostnadspris för mat. Gemensam matlagning med en laktovegetarisk/vegetarisk kost där medverkande kan komplettera med egna
råvaror. Några sovplatser finns inomhus och därefter blir det tält eller annat enklare boende.
 

SÄVSJÖTORPET & MATTISBORGEN

BYGG EN JURTA: Jurta är en traditionell mongolisk hydda som vi kan använda oss av även här på våra nordiska breddgrader. Bildvisning. Teori och praktik. Vi kommer att påbörja ett bygge av en jurta.

YOGA & MEDITATION: Yoga är en uråldrig tradition som innefattar mycket mer än bara kroppsliga övningar. Vi varvar yoga och meditation med sång och medveten närvaro.

MÅLARKURS: Vi målar utomhus och inspireras av naturen och dess otaliga former och hittar våra egna individuella och fria uttryck. Ta med eget material om du har. Akrylfärg och duk finns att köpa på plats.

RAW FOOD-GRUNDER: Diskussion om kost-medvetande i allmänhet. Vi får lära oss grunderna i Levande Föda/Raw Food. Teori varvas med praktik och du får hjälpa till att tillaga några enkla rätter.

ÄTLIGA VILDA VÄXTER: Om vikten och nyttan av att känna till vilka vilda växter och gröna blad som går att äta och som dessutom är goda och näringsrika. Naturpromenad med insamling av växter och gröna blad som råvaror till en god lunch.

KLIPPA & BESKÄRA FRUKT-TRÄD: Klippning och vård av gamla vildvuxna fruktträd. Demonstration av hur man bör tänka när man ska beskära ett fruktträd. Beskärning av träd i anslutning till torpens vildvuxna trädgårdar.

Kursavgift för hela veckan är 2000 kronor och för separata kurser 500 kronor. Kurserna kan erbjudas flera dagar/vecka om deltagare finns. Övernattningsplatser finns i ett av uthusen. I annat fall är det tältning som gäller. Vi erbjuder matiga raw-food luncher till en låg kostnad. Vi hjälps åt att laga maten. Man kan också låna spis för tillagning av egen mat. Vår filosofi är att vi alla vill dela med oss av den kunskap vi har oavsett om vi är lärare eller deltagare. Kanske har deltagarna kunskap i det som vi själva saknar. Så vi hjälps åt för att öka kunskapen hos samtliga deltagare i gruppen.


För anmälan & mer information:
LÖVUDDEN: Jan, kosmotopia@gmail.com
SÄVSJÖTORPET & MATTISBORGEN: "Solmyrra", solmyrra@yahoo.se

VÄLKOMNA! "