Permakulturdag i Kullåkra

Se hit alla permakultur-utövare, och boka redan nu in 7 september! Som en uppföljning på de tre permakulturkurser vi genomfört i Astrid Lindgrens hembygd erbjuder vi nu en dag i Kullåkra, Locknevi (östra delen av Vimmerby kommun). Kom och bli (åter-)inspirerad, få nya idéer, träffa gamla och nya vänner, utbyt tips, mm mm. I första hand vänder sig den här dagen till dig som har gått introduktionskursen i Permakultur, övriga intresserade deltar i mån av plats.

Program
Dagen leds av Hillevi Helmfrid, agronom, med 16 års praktisk erfarenhet av permakulturinspirerad självförsörjningsodling.
9.30 Fika
10.00 Från vanligt villatomt på landet till produktiv permakulturträdgård – ”så gjorde vi!” (föredrag och visning av trädgården)
• Etablering
• Nyttja rummet
• Resursflödesanalys
• Års-cyklen
12.00 Lunch producerad på gården
13.00 Praktiskt moment: lär dig att bygga en kompostlimpa. Ta med egen sekatör. Även demonstration av hur man kan odla potatis direkt på gräsmattan och lite andra tips för den som snabbt och enkelt vill komma igång att odla…
15.00 Fika
Ska vi skapa ett lokalt/regionalt Permakulturnätverk? (samtal)
16.00 Slut 

Anmälan: therese@alhembygd.se senast 26 augusti, meddela ev. särskilda önskemål när det gäller mat. Obs: begränsat antal platser, först till kvarn! Företräde ges dem som gått introduktionskursen i Permakultur. Om du anmält dig och inte kan komma var snäll och meddela det i god tid så att de som står på kö kan få chansen!

Kostnad: Kursen erbjuds gratis av Framtidsforum, Astrid Lindgrens Hembygd men en kostnad för mat och fika tillkommer, ta med kontanter och betala på plats.

Ta med: Trädgårdshandskar, Sekatör, Bekväma oömma kläder