Skolprojekt blev miljökalender

Fler bilder

När Jennifer Alm och Cornelia Petersson från Vimmerby skulle välja projektarbete på gymnasiet ville de göra något som förenade deras miljöengagemang och deras media-kunskaper. Resultatet blev en snygg kalender med praktiska tips som ska inspirera till en miljövänligare vardag. Nu planerar Jennifer och Cornelia att vidareutveckla och sprida kalendern för att bidra till större medvetenhet kring livsstil och miljö.

 Jennifer och Cornelia tar i dagarna studenten från media-programmet på Vimmerby gymnasium. De tog del av de aktiviteter som Framtidsforum under 2011 och 2012 genomförde i samarbete med gymnasieskolorna i Astrid Lindgrens Hembygd.  Jennifer och Cornelia berättar att speciellt föreläsningen som Nanny-Maja Anderback höll var en källa till inspiration i det egna miljöarbetet. Efter föreläsningen föddes idén att göra en tryckt produkt med miljöbudskap.

Kalendern innehåller konkreta och lättillgängliga tips som ska inspirera till förändringar i vardagen. Under framtagandet har Jennifer och Cornelia jobbat hårt med att förenkla det ibland tunga miljöbudskapet, och varit noga med att genomgående hålla en positiv ton kring frågorna.

Den kalender som finns i tryck följer skolåret (2012/2013), eftersom målgruppen från början var tänkt att vara skolungdomar. Alla positiva reaktioner på projektet har dock fått Jennifer och Cornelia intresserade av att vidareutveckla sin idé. Planen är nu att göra en ny version som följer kalenderåret, och där miljötipsen är omskrivna och anpassade till en bredare målgrupp. Kalendern kommer sedan att marknadsföras till företag, organisationer och privatpersoner.

Intresserade kan kontakta Jennifer Alm (jenniferalm_@hotmail.com ) eller Cornelia Petersson (nelapetersson@gmail.com)