400 funktionärer fixade festen

Fler bilder

Carola, Bo Kaspers orkester, Hov1, Movits och ett 60-tal andra artister var i högform. Förutom musikupplevelsen och festivalstämningen bjöd sensommarnatten på tusentals kära återseenden och oförglömliga minnen. Allt tack vare ett antal sanna eldsjälar och 400 funktionärer.

Frågan är om det blir bättre än så här? När Eksjö stadsfest öppnade grindarna till festivalområdet visade sig Eksjö från sin soligaste sida. Sensommarvärmen hade kommit som på beställning. Förköpsbiljetterna hade sålt som aldrig förr. Framförallt kunde arrangörerna i Fiesta återigen bevisa vilken kapacitet som finns i ideella krafter.

Till årets upplaga av Eksjö stadsfest hade Fiesta Eksjö lyckats locka några av Sveriges bästa artister. Bokningsgruppen har numera rutin på att skapa en variation i spelschemat som gör sista helgen i augusti till en högtid för alla i familjen.

Mot de yngsta Molly Sanden-fansen log lyckan direkt efter invigningen på fredagskvällen. Härliga Molly bjöd på show på GSP-scenen, där både Panetoz och Medina dansade loss med sina fans under kvällen. Nostalgikerna återsåg Adolfsson och Falk på Kyrkbacksgården. På flera scener glänste lokala stjärnor som unga duon Anton & Ebba, girlpowerrockiga Black Diamonds och Vimmerbytjejen Elin Namnieks. Carola tog emot alla generationer med öppen famn på Stora torget och överraskade med spontan promenad i publikhavet, där hon levererade både låtar och mellansnack. Om någon därefter mot förmodan inte hade fått sin lyckodos bjöd underbara Movits på både äppelknyckarjazz och imponerande saxofonsolon runt midnatt.

Redan halvvägs in i programmet hade Fiesta med andra ord skapat en fullkomlig festival. Resten, det vill säga lördagens program med bland annat folkkära Bo Kaspers orkestar, skickliga Frida Öhrn, ljuva Cajsa-Lisa Åkerström, hiphopuppstickarna Hov1 och storstjärnan Miriam Bryant, var ren bonus.

Även om vi är många som inte gjort ett handtag för att skapa den smått osannolika festen är det lätt att känna stolthet över att bo i Eksjö kommun just nu. Och ni, alla ni som planerat och administrerat, affischerat och uppdaterat, ackrediterat och kontrollerat, byggt och burit, städat och återställt, och allt det där andra som ingen av oss ser att ni gör: Sträck på er! Just nu är vi ungefär 24000 besökare som hyllar er som hjältar. För utan er hade det inte blivit någon fest! Tusen tack!